Ferdiggjøring teknikker

Fals, stift og limfres
Våre folk og maskiner håndterer store og små oppdrag for falsing, stifting og liminnbinding av din trykksak. Det kan være produkter som hefter, brosjyrer, rapporter, menyer eller medlemsblad.

Utstansing
Om du ønsker en spesiell form på trykksaken, løser vi dette. Utstansing skaper trykksaker som blir lagt merke til. Bare fantasien setter grenser.

Ulike valg for beskyttelse   
UV-lakk gir god beskyttelse mot lys, vann og slitasje. Har du et element som du vil fremheve gir spotlakk en god effekt. PP-folie brukes ofte som heldekk beskyttelse på omslag på bøker, mapper og hefter. Her kan du velge mellom blank, matt og flere andre typer. Dette gir et veldig flott og stilig uttrykk. Ferniss - blank eller matt - er et rimeligere alternativ som beskytter mot feks. fingeravtrykk og smitting.

Folietrykk
Foliering skaper et eksklusivt og elegant utseende på trykksaken. Ved foliering presser vi metallfolie mot trykkpapiret ved hjelp av en spesialtilpasset klisjé, og tilfører varme. Gull, sølv, kobber eller en av regnbuens farger. Mulighetene er mange. Det gir en flott effekt på en tittel eller noe du ønsker å fremheve.

Preg
Om du ønsker en forhøyning eller senkning i papiret bruker vi preging. En spesialtilpasset form presses mot papiret slik at papirets fiber reiser seg der du ønsker det. Dette kaller vi for blindpreg og gir en 3-dimensjonal effekt. Du kan i tillegg foliere det som er preget (opphevet) for ytterligere effekt.

Spiralisering
I stedet for å stifte eller limfrese kan du bruke spiralisering som innbinding. Standard er sort og hvit. Du kan velge andre farger, men det er bestillingsvare.

Kontakt:

kristin hellanFrank Snildal
frank@fagtrykk.no
t 73 10 18 14
m 984 48 737